W sklepie mięsnym online dostępne są różne kawałki mięsa drobiowego i jagnięcego. Klienci coraz chętniej sięgają nie tylko po te powszechnie znane, ale również mniej oczywiste, urozmaicając tym samym swoje menu. Na jakie elementy warto zwrócić uwagę, dokonując zakupów?
Jakie kawałki mięsa drobiowego kupujemy najchętniej?
Mięso drobiowe to jeden z chętniej kupowanych przez Polaków gatunków. W naszych koszykach najczęściej znajdują się skrzydełka, uda, a także piersi z kurczaka. Niektórzy wybierają także całego kurczaka, a następnie przygotowują go w piekarniku. Coraz częściej kupujemy również indyka. Jest to niezwykle delikatne, chude mięso, które stanowi doskonałe źródło białka. Z indyka przygotowujemy potrawki, zupy oraz pieczenie. Polacy rozsmakowali się również w kaczce, którą – podobnie jak indyka – można przyrządzić na wiele sposobów. Kluczem do dobrego smaku są nie tylko dodatki, ale przede wszystkim odpowiednia jakość mięsa. Ważne, aby pochodziło ono z chowu ekologicznego, nie było karmione antybiotykami ani paszami na bazie GMO. Dzięki temu świeży drób jest delikatny, kruchy, a co najważniejsze, zdrowy.
Jagnięcina online – jakie elementy często wkładamy do koszyka?
Mięso jagnięce przeżywa swoisty renesans, a to ze względu na coraz większą świadomość kulinarną Polaków. Powoli odchodzimy już od dobrze nam znanych gatunków mięs, które przynajmniej w jakiejś części zastępujemy nowościami. Dobrym przykładem jest oczywiście jagnięcina. Mięso ma delikatny smak, jest kruche i soczyste. Jeśli chcemy przygotować z niego pieczeń, najczęściej sięgamy po comber albo udziec. Do duszenia lub smażenia nadaje się łopatka jagnięca, natomiast na kotlety – mięso mielone. Choć w przypadku jagnięciny do wyboru mamy mniej kawałków, można przyrządzić je na wiele sposobów.
Preferencje zakupowe klientów mięsnego online
Internetowy sklep z mięsem https://sklep.crazybutcher.pl/ ma do zaoferowania różne gatunki mięs, w tym jagnięcinę i drób. Poszczególne elementy będą bazą typowo polskich dań, choć coraz częściej sięgamy również po zagraniczne przepisy. Preferencje zakupowe klientów sklepu mięsnego online są zmienne. Początkowo wybierają przede wszystkim te elementy, które dobrze znają. Dzięki temu mogą przekonać się, że mięso jest świeże i smakuje zupełnie inaczej, niż marketowe. Z czasem przekonują się do nowości, zwłaszcza ci, którzy lubią eksperymentować.
Dlaczego warto kupować w mięsnym online?
Sklep mięsny online to dla klientów:
- wygoda kupowania,
- możliwość zamówienia gatunków niedostępnych w okolicznych sklepach stacjonarnych,
- możliwość spróbowania nowych gatunków mięs,
- wybór najwyższej jakości kawałków.
Oferta jest bardzo szeroka – poza jagnięciną i drobiem można też kupić wołowinę, wieprzowinę i cielęcinę, dzięki czemu na naszych talerzach robi się jeszcze bardziej różnorodnie. Warto pamiętać, że sklep zobowiązany jest przestrzegać ścisłych procedur w zakresie dostawy, dzięki czemu mięso zawsze dociera do klienta świeże.