Zupa z pora z tortellini

zupa z pora

 

Całkowity koszt dla 4 porcji zupy to około 11 zł:

  • 2 spore pory (2 zł),
  • 4 szklanki bulionu (niepoliczalne),
  • 1/2 szklanka śmietany 30% (1,50 zł),
  • garść świeżego lubczyku (niepoliczalne),
  • sól, pieprz (niepoliczalne),
  • paczka tortellini z grzybami (4 zł),
  • 1/2 kostki masła ( 1.70 zł)

Mam misję przekonania mojego Piotra do zup, którymi jak twierdzi, się nie najada. Testy (na Piotrze) dowodzą, że jest to totalna bzdura! Wystarczy solidna wkładka, a zupa staje się wartościowym posiłkiem.

Wykonanie:

Tortellinie przygotuj jak na opakowaniu. Pora posiekaj drobno, ale nie mocno dokładnie. W garnku rozpuść masło i podduś na nim pora, aż całkiem zmięknie. Zalej bulionem i dodaj świeży lubczyk. Gotuj około 20 min. Potraktuj melakserem i zabiel śmietaną.

Dodaj komentarz