Zupa pomidorowa z pomidorów w puszce

zupa pomidorowa

Po pierwsze gotując zupę z pomidorów konserwowych, koniecznie, a to konieczne szukaj pomidorów w składzie, których nie będzie cukru. Cukier należy ograniczać, a najlepiej zrobić to dawkując go sobie samodzielnie. W wielu produktach jest on bezsensownie przemycany, co wpływa na zwiększenie ilości jego spożycia. Tak więc, czytajcie etykiety i kupujcie produkty, w których nie ma cukru (poza tymi w których musi on być, np cukierki karmalki ;)).

Potrzebujesz:

Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy powoli około 30 min. Traktujemy melakserem, zabielamy słodką śmietaną (lub nie) i zjadamy z makaronem lub ryżem. Mój Piotrek zjadł z kus kusem (nazywając go makaronikiem) bardzo chwaląc, więc uznaję że tak też się da.

Dodaj komentarz