Ziemniaczano- cukiniowe placuszki

Już na pożeraczce jest przepis na kotleciki z cukinii, jest też cukinia faszerowana. Dziś zapraszam na ziemniaczano- brokułowo- fasolowe placuszki 😉 Wszystkie warzywa które miałam pod ręką zmiksowała, wrzuciłam do jednej miski dodałam jajo, mąkę i resztę zalążków pszenicy (a co!) i usmażyłam. Z dżemem truskawkowym idealne!

Czas przygotowania- 1 godzina

Potrzebujesz:

  • 5 ziemniaków
  • 1 cukinie
  • 5 różdżek brokuła
  • garść fasoli szparagowej
  • 1 dymki (razem ze szczypiorkiem)
  • 1/4 szklanki zalążków pszenicy
  • 0,5 kg maki
  • 3 jaja

Warzywa (oprócz szczypiorku) zetrzyj na małych oczkach (albo posiekaj w iny dowolny sposób ;)). Szczypior posiekaj. Dodaj make, zalążki pszenicy, jaja i przyprawy. Wymieszaj, smaż na silnym ogniu z obu stron.

One Comment

Dodaj komentarz