Zasmażana młoda kapusta

Sezon na młodą kapustę….START! Kapustę zasmażaną robię parę razy do roku i to tylko w sezonie gdy jest młoda. Robię ją zawsze tak samo i zawsze równie mocno zaskakuje minie jej smak!

Czas przygotowania- 1 godzina (duszenie)

 

Potrzebujesz:

  • 1 młodą kapustkę
  • 1 małą śmietanką 30%
  • 1/2 kostkę masła
  • 1 pęczek koperku
  • 1 czerwona cebulkę
  • 2 ząbki czosnku
  • sól , pieprz

Kapustkę, i cebulę pokrój w kostkę, czosnek i koper posiekaj. Na 1/3 masła z przepisu podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj resztę masła i duś kapustę ok 30 min. Następnie dodaj śmietanę i koperek- duś aż zmięknie. Podawaj z grzankami z pieczywa pszennego 😉

3 Comments

Dodaj komentarz