Tuńczyk z burakami i kabaczkiem

Jest przepięknie i słonecznie. W taki piękny słoneczny dzień warto się ogarnąć i zrobić coś kreatywnego!

p-1977

Potrzebujesz:

  • papier do pieczenia
  • folia aluminiowa
  • łosoś
  • przyprawy do łososia (sól, pieprz, papryka)
  • 2 buraki
  • kabaczek
  • smażona cebulka
  • ser mozarella
  • ziarna sezamu
  • przyprawy do buraka i kabaczka (sól, pieprz)

Łososia wysmaruj olejem rzepakowym, obsyp przyprawami, zawiń w papier, piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 30 min – pilnuj aby łosoś nie wysechł.

Buraki zawiń w folię aluminiową. Piecz w piekarniku do miękkości. Kabaczka pokrój w kostkę. Buraka obierz pokrój w kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć kabaczka i buraka, przypraw i smaż aż kabaczek będzie pół miękki, wymieszaj z mozarellą. Podaj na łososiu, nałóż na górę cebulkę, posyp sezamem.

 

Dodaj komentarz