Tarta z rabarbarem

Na wstępie chcę poinformować, że szykują się zmiany na Pożeraczce. Jakie dowiecie się już za moment, a na razie mam dla Was z okazji dnia dziecka malutkie tarty rabarbarowe.

Czas przygotowania: 2 godziny

Image

Potrzebujesz:

  • ciasto na tartę
  • 5 długich czerwonych rabarbarów
  • 1/2 cytryny (soku i skórki)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 200 ml śmietany 30%

 

W czasie gdy ciasto się chłodzi rabarbar obierz i pokrój na 2 cm kawałki. Smaż przez 20 min na oleju, następnie zalej śmietaną i cukrem. Gotuj, aż rabarbar będzie się rozpadał. Foremki do pudingu (jeśli nie masz użyj duraleksowych kubków) wyłóż ciastem, nałóż masę. Piecz około 30 min w 180 stopniach. Posyp cukrem pudrem i zjedz ze smakiem 😉

 

2 Comments

Dodaj komentarz