Szpinakowe babeczki

babeczki ze szpinakiem


Wyszły wyśmienite! Bez udawanej skromności mogę powiedzieć, że to jedne z najlepszych babeczek jakie udało mi się zrobić!

Potrzebujesz:

  • 300 g szpinaku mrożonego
  • 1 cebula
  • 100 g pieczarek
  • przyprawy
  • 5 łyżek mleka 😉
  • 1 szklankę mąki,
  • 1 łyżeczkę proszku do pieczenia,
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 jajo,
  • 1/4 szklanki mleka,
  • 1/4 szklanki oleju,
  • szczypta soli 

Wykonanie:

Cebulę zeszklij na maśle. Dodaj szpinak i pieczarki. Smaż około 30 minut. Dodaj sól, pieprz i 5 łyżek mleka- gotuj jeszcze 15 min.

Mąkę, sodę, proszek do pieczenia wymieszaj. Dodaj olej, jajko, mleko, sól. Wymieszaj ze szpinakowym musem. Nakładaj do papilotek. Piecz ok 30 min w termoobiegu w 180 stopniach.

2 Comments

Dodaj komentarz