Surówka ze szpinakiem

surówka ze szpinakiem

Ostatnio jadłam ją u moich rodziców, a autorką jej była moja siostra Jola. Surówka zniknęła w ciągu kilku sekund ze stołu, taka byłą dobra! Ja wolę sałatki i surówki na bazie majonezu, ale ta na sosie z oliwy i czosnku była zaskakująco dobra 🙂

Potrzebujesz:

  • 1 opakowanie świeżego szpinaku,
  • 3 ugotowane jajka,
  • 2 pomidory,
  • parę łyżek oliwy, 2 ząbki czosnku, sól pieprz,

Na dno płaskiego półmiska rozłóż umyty i odsączony szpinak, na górę ułóż pokrojone pomidory i jajka pokrojone w duże kawałki. Z oliwy, przypraw i posiekanego czosnku zrób sos i polej warzywa. Już!

4 Comments
  1. W szpinaku zakochałam się całkiem niedawno.
    Taką surówkę z checią bym zjadła – dodałabym może do tego jeszcze trochę orzechów nerkowca. Ot, taki kulinarny kaprys. 🙂

Dodaj komentarz