Schabowe z pieczarkami i serem żółtym


schabowy z pieczarkami

  • 2 piersi z kurczaka (7zł),
  • ser w plasterkach (3 zł)
  • 300 g pieczarek (3 zł),
  • 1/2 cebuli (30gr?),
  • 6 łyżek kus kusu,
  • Razem- nie więcej niż 15 zł

Ja zrobiłam z tego dania przystawki. Niewielkie kotleciki pokroiłam na pół, tak aby udało się je zjeść na 1 gryz.

Wykonanie:

Kurczaka pokrój na małe kotleciki i zbij tłuczkiem. Usmaż schabowe. Pieczarki i cebulę usmaż na masełku i wymieszaj z kuskusem (przygotowanym jak na opakowaniu). Na kotlet wyłóż 1 łyżkę pieczarkowej masy i przykryj serem żółtym. Zapiecz w piekarniku około 10 min w 50 stopniach – aż ser się rozpuści.

 

3 Comments

Dodaj komentarz