Sałatka grecka

Mam nadzieje, że to już ostatni wpis z serii „wstrętne zdjęcie, pyszny przepis” ;P

Prawdziwą sałatkę grecką nauczyłam się robić…. w Austrii 😉 Jest to jedyna słuszna jaką znam i robię, wszystkie inne jej odmiany urozmaicone o wszelakie sałaty i warzywa konserwowe mnie nie kręci;)

 

 

Potrzebujesz:

  • 1 ogórek zielony
  • 7 pomidorków koktailowych
  • 1 kostkę sera fety
  • oliwki (najlepiej zielone ale czarne wyglądają ładniej)
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól, pieprz

 

 

 

Wykonanie:

Ogórka obierz i pokrój w sporą kostkę, pomidorki pokrój na 4 części  oliwki na pół. Wszystko posól i wymieszaj z oliwą i octem. Na koniec dodaj pokrojoną w kostkę fetę 😉

Dodaj komentarz