Rabarbar pod kruszonką

Rabarbar przywiozłam od mamy z ogrodu, przepis na kruszonkę zaczerpnęłam z jednej z książek Nigelli- zależało mi na kruszonce nieklasycznej, innej niż ta z którą zwykłam robić owoce

Czas przygotowania- 1 godzina

Potrzebujesz

  • rabarbar- ok 7 gałązek
  • 250 ml kremówki
  • 150 g mąki pszennej
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • opcjonalnie- garść musli
  • 1 łyżka masła

Rabarbar pokrój w kawałki, zasyp łyżką cukru, przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj masłem (ja masło skrobie skrobaczką co cytryny). Śmietanę lekko ubij, dodaj mąkę, cukier i musli. Wymieszaj. Polej rabarbar- piecz ok 40 min w 190 stopniach.

Smacznego 😉

3 Comments

Dodaj komentarz