Pomidor faszerowany oscypkiem

Oscypków przywiozłam sporo- kupując je nie zastanawiałam się co z nich zrobię. Przyjechałam do domu, włożyłam do lodówki i zaczęło się myślenie. Początkowo miało to być coś z mięsem- aby Piotrek też się najadł, ryzyko, że zapieczony oscypek mu nie posmakuje było jednak zbyt duże- musiałam postawić na coś w niewielkiej ilości co samodzielnie byłam w stanie w przeciągu paru dni zjeść 😉

Czas przygotowania: 20 min

Potrzebujesz:

  • 2 duże twarde pomidory
  • 1/2 tradycyjnego dużego oscypka z gór 😉
  • parę listków lubczyku
  • 1/2 małego pomidorka

Pomidory wydrąż. Wydrążoną część posiekaj. Oscypka pokrój drobno, dodatkowego pomidora też. Wszystko wymieszaj z lubczykiem i nafaszeruj wydrążone pomidory. Zapiekaj około 15 min- podawaj lekko ostudzone 😉

Dodaj komentarz