Pierś z kurczaka w zielonej czubricy i czosnku niedźwiedzim

Na Winobraniu na rozkładało się sporo stoisk z przyprawami. Korzystając z okazji nakupiłam trochę takich, po które wcześniej nie sięgałam. Między innymi wszystkie chyba możliwe rodzaje czubricy i czosnek niedźwiedzi, pod którego wrażeniem akurat jestem. Zioło pachnie mięknie i nadaje potrawą niesamowity smak.

Do zrobienia tego mięska potrzebujesz bardzo niewiele 😉

  • pierś z kurczaka
  • czubrice zieloną
  • czosnek niedźwiedzi
  • pieprz
  • sól
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • rękaw do pieczenia

Pierś włóż do zawiązanego z jednej strony rękawa do pieczenia, wsyp do niego przyprawy i wlej 2 łyżki oliwy. Mięso dokładnie wymieszaj w przyprawach. Do worka dodaj cebulę i czosnek i zawiąż go z 2 strony. Piecz w wysokiej temperaturze około 40 min.

Dodaj komentarz