Muffiny miodowe

Ponieważ bardzo polubiłam robienie muffin przypuszczam, iż zagoszczą one w mojej kuchni już na zawsze. Dziś proponuję Wam miodowe muffiny. Odnoszę wrażenie że zabrakło im serca w postaci kostki czekolady w środku albo włoskiego orzecha- nic jednak na przeszkodzie nie stoi aby zrobić je po raz kolejny.

Potrzebujesz;

  • 100 g masła
  • 160 g mąki
  • 140 g miodu
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy (najlepiej wyciśnij go ze świeżych owoców)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3  jaja

 

Wykonasz je w ekspresowym tempie! Mąkę przesiej co najmniej 4 razy następnie wymieszaj z miękkim pokrojonym w kostkę masłem. Dodaj miód, sok z pomarańczy i dokładnie połącz. Potem mieszając dodawaj po 1 jajku. Masę wylej do 10 foremek wyłożonych papilotkami i piecz 20 min w 200 stopniach.

Muffinki pięknie się przyrumienią i właściwie możesz je tak zostawić bo prezentują się przepięknie, ale nic nie stoi na przeszkodzie abyś zrobił nieco zielonego lukru oraz parę czerwonych serduszek z masy w pianek murshmallow.

 

Dodaj komentarz