Łosoś w słodkiej papryce i syropie klonowym

Dawno, dawno temu przeżywałam dość potężną fascynację polskim hip – hopem. Zasłuchiwałam się Wzgórzem Ya-Pa 3, Warszawskim Deszczem, potem Płomieniem 81, Kalibrem, Paktofoniką. Następnie przeżyłam zafascynowanie rockiem, polskim gotykiem, elektroniką aby ostatnio zatoczyć koło i zasłuchiwać się Pezetem i Waglewskimi na zmianę. Młócę Radio Pezeta wkoło od prawie 2 tyg i nie mogę zmienić nuty. Nawet dzwonek w telefonie zmieniłam 😉

łosoś w papryce i syropie klonowym

Ryba łosoś w tej glazurze jest super – tyle powiem!

Potrzebujesz:

  • kawałek świeżego łososia,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • pieprz,
  • 2 łyżki syropu klonowego, 

Na folię aluminiową wysyp przyprawy obtocz w nich łososia. Polej każdą stronę syropem klonowym i zawiń w folię. Piecz w piecu około 20 min w 200 stopni, po 10 min na każdej stronie.

 

Dodaj komentarz