Kwiaty cukinii w cieście

W niedziele odwiedziliśmy rodziców. Na sam koniec wizyty postanowiliśmy pojechać na działkę siostry i szwagra popodziwiać postępy ich budowy. Dom wygląda imponująco! Za każdym razem kiedy tam jesteśmy zauważamy coraz większe postępy budowy.

W tym roku moja siostra postanowiła na swojej ogromnej działce koło domu posadzić trochę warzyw. Między innymi cukinie. Ja się na sadzeniu czegokolwiek nie znam niestety. Czy to normalne, że cukinia pod koniec wakacji kwitnie? Dostałam od siostry Joli pozwolenie na zerwanie kwiatów cukinii- chyba jej nie zależy na tym aby zaowocowały 😉 Nigdy wcześniej ich nie jadłam  i nie wiem czy tak jak je zrobiłam powinny smakować. Złe nie były, więc uznajmy, że tak;)

Piotr uznał je za „jakiś wynalazek” i nawet nie spróbował- czego ja się spodziewałam ;P

Czas przygotowania: 15 min

Potrzebujesz:

  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki mleka
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  •  majeranek
  • olej rzepakowy
  • kwiaty cukinii

Mąkę, mleko, jajo i przyprawy wymieszaj dokładnie. Kwiaty cukinii wymyj dokładnie (też w środku) i wytnij im pręciki. Każdy maczaj za ogonek w cieście i usmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz