Kurczak w sezamie

Kurczak w sezamie jest bardzo prosty w przygotowaniu, smaczny i wygląda efektownie. Jeśli zaprosiłeś kogoś do siebie na wieczór zaserwuj go jako przekąskę do piwa- zdrowiej niż chipsy i równie smacznie.

Czas przygotowania;

Chłodzenie kurczaka z przyprawami- 1 godzina

Smarzenie- 20 minut

Razem- 80 minut

Potrzebujesz;

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczkę przyprawy garam masala
  • sól
  • cały pieprz rozgnieciony w moździerzu (jeśli nie masz to rozgnieć go łyżką)
  • curry
  • świeżo starta gała muszkatołowa
  • świeży lubczyk
  • 1 jajko
  • ziarna sezamu
  • olej arachidowy

Pierś pokrój w kawałki. Wymieszaj ze wszystkimi przyprawami i 2 łyżkami oleju arachidowego, dodaj lubczyk i odstaw na około godziny. Jajko roztrzep, dodaj trochę curry i soli. Kawałki kurczaka mocz w jajku następnie obtocz w sezamie i usmaż na rumiano na oleju arachidowym. Podaj z ostrym dipem ;)

przepis bierze udział w akcji;

3 Comments

Dodaj komentarz