Krówkowy przysmak

Kaloryczny i smakowity gotowy do pożarcia, polecany przez BaBkę Pożeraczkę którego powstanie zainicjowała Dupeczka 😉

Zapraszam do wspólnego eksperymentowania 😉

Czas przygotowania- 30 min

Potrzebujesz;

  • 250 g solonych orzeszków
  • 12 krówek
  • 4 łyżki mleka
  • 1 gorzka czekolada- do polania

Orzeszki zmiel w melakserze. Krówki rozpuść w mleku.Wszystko połącz ze sobą w melakserze.  Masę przełóż do miseczki i dobrze ubij. Jak ostygnie podważ nożem i wyjmij. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i polej nią swój krówkowy torcik 😉

Przepis bierze udział w akcji
Ciast(k)o ala Batonik

6 Comments
  1. Mocno zagadkowy wstęp:) Jeśli chodzi o sam deser to można go chyba też nazwać „pocieszycielem trudnych chwil”- myślę że przy takiej koncentracji karmelu i czekolady wszystkie trudny marnieją 🙂

Dodaj komentarz