Kotlet z selera z mozarellą

Posiadanie jednorazowych znajomych często daje zaskakujące efekty. Efektem jednorazowej górskiej znajomości jest przepis na kotlety z selera. Zabierałam się do nich bardzo długo, ale w końcu są. Przepis dostałam od Stanisława poznanego na Orlej Perci 😉 Pozdrawiam

s-1591

Potrzebujesz:

  • seler ugotowany w bulionie lub dowolnej zupie (ja dla koloru ugotowałam go przy okazji barszczu),
  • mozarella ,
  • jajko,
  • bułkę tartą,

Ugotowany seler pokrój w cienkie talarki. Pomiędzy 2 talarki daj kawałek mozarelli. Jajko rozbełtaj, przypraw. Kotleta selerowego z serem pomiędzy dwoma talarkami zamocz w jajku następnie w bułce, jeszcze raz w jajku i bułce. Smaż na oleju rzepakowym.

One Comment

Dodaj komentarz