Kolorowe kanapeczki

Aż szkoda nie zajadać się teraz cukinią. Taka tania i jeszcze młoda z cieniutką skórką. Aż żal nic z niej nie zrobić! Dziś zainspirowana wyglądem bułeczki czosnkowej i posiadanym pomidorem postanowiłam zrobić kanapeczki z cukinią 😉 Wyszły pysznie kolorowe!

Czas wykonania: 30 min

Potrzebujesz:

  • 1 cukinię
  • 1 pomidora
  • 1 małą bagietkę czosnkową
  • 4 małe kosteczki sera gorgonzola

Cukinię umyj i pokrój na plastry. Każdy plaster natrzyj z obu stron czosnkiem, posól i popieprz. Usmaż z obu stron na oliwie. Bagietkę przekrój na pół. Na każdą połówkę połóż plasterki pomidora. Każdy kawałek bagietki podziel na pół. Na każdą połowę połóż usmażony kawałek cukinii, na samą górę nałóż kawałek sera.

One Comment

Dodaj komentarz