Idealne naleśniki

naleśniki

Patent na naleśniki, podobnie jak patent na biszkopt wyniosłam z domu rodzinnego. Naleśniki robione sposobem mojej mamy nigdy nie przylegają do patelni i nawet 1 wychodzi!

Potrzebujesz:

  • 1 szklankę mleka,
  • 1 szklankę wody gazowanej,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • olej rzepakowy,

W misce wymieszaj, mąkę, mleko, wodę, jajka, sól i 3 łyżki oleju rzepakowego. Patelnie porządnie rozgrzej i nalej na nią łyżkę oleju. Odczekaj aż olej porządnie się nagrzeje i zacznij smażyć naleśniki. Ja mam specjalną patelnię do naleśników i smażenie na niej jest przewygodne!

7 Comments
  1. Uwielbiam naleśniczki na wszystkie sposoby, wczoraj na kolację robiłam ze szpinakiem i lidlowskim serem bałkańskim, a w sobotę na śniadanie będą z dżemem, pycha:)

  2. Pingback: www.pozeraczka.pl | Naleśnikowy tort z serkiem waniliowym

Dodaj komentarz