Fasolka w bułce tartej z masłem

Przeżyłam spore zdziwienie gdy dowiedziałam się, że nie wszyscy tak jak ja uwielbiają fasolkę z bułką tarką. Wrzuciłam przepis na Pożeraczkowy profil na facebooku i zaskoczyło mnie w jaki sposób inni ją jedzą! Z ketchupem, ze śmietaną! Muszę wypróbować koniecznie! Dziś mam dla Was wersję bardzo prostą- fasolka, bułka tarta i masełko 😉

Czas przygotowania- 30 min

Potrzebujesz:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 1/2 kostki masła
  • 1 szklankę bułki tartej- najlepiej startej własnoręcznie z własnych ususzonych bułek 😉

FAsolkę umyj i ugotuj. Masełko rozgrzej na patelni. Jak się całkiem roztopi dodaj bułkę i posól. Gdy bułka się zarumieni dodaj do garnka z odsączoną fasolką- przykryj pokrywką i wstrząśnij tak garnkiem, aż bułka oblepi fasolkę.

2 Comments

Dodaj komentarz