Ciasteczka z suszoną morelą i czekoladą

Podbiły nasze serca natychmiast! Robi się je łatwo i szybko!

Czas przygotowania: około 30 min

Potrzebujesz:

  • 85 g masła
  • 85 g cukru
  • 1 jajo
  • 175 g mąki
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 115g posiekanych suszonych morel
  • 115g posiekanej ciemnej czekolady

Cukier utrzyj go z masłem, następnie dodaj jajo i ubijaj, aż powstanie lekka puszysta masa. Na koniec dodaj przesianą mąkę oraz sodę. Dodaj morele i czekoladę. Formuj małe kuleczki, rozplaszcz każdą w dłoni, wyłóż na blaszkę zachowując spore odstępy. Piecz w 180 stopniach około 15 minut.

Rysi też ciastka smakowały 😉

One Comment

Dodaj komentarz