Chrupiąca złota cebulka

Nadszedł czas jesieni, ulubionych seriali i programów. „Przepis na życie” kończy się happy – endem, „Jak poznałem Waszą matkę” w końcu idzie ku końcowi, „Dwie spłukane” śmieszą jak zawsze, „Master Cheff” miejmy nadzieje skończy się inaczej niż ostatni ;). Do seriali do pochrupania najlepsza jest cebulka! Przepis znalazłam w najlepszej moim zdaniem gazecie kulinarnej na polskim rynku „Food&Friends”.  Ciekawe artykuły, piękne zdjęcia i to co najważniejsze dla mnie – przepisy zebrane w 1 części magazynu.

p-1974

Potrzebujesz:

  • 2 cebule pokrojone w talarki
  • 1.5 szklanki mleka
  • 1 łyżeczkę soli
  • mąka pszenna
  • olej rzepakowy

Talarki cebuli rozłóż na krążki. Mleko zagotuj z solą. Zalej nim cebulę odstaw na 30 min. Odcedź cebulę, zasyp mąką. Każdy krążek dokładnie obtocz w mące, na sicie otrzep z nadmiaru mąki, smaż z obu stron, na złoto na bardzo rozgrzanym oleju.

10 Comments
  1. Pingback: www.pozeraczka.pl | Tuńczyk z burakami i kabaczkiem

  2. Pingback: Chrupiąca cebulka |

  3. Pingback: » Chrupiąca cebulka

Dodaj komentarz