Chińskie jarskie krokieciki

Nie jest to danie zrobione z żadnego przepisu, ale też nie jest moje autorskie, bo farsz zrobiłam z tego co zalegało i niebawem wymagałoby wyrzucenia.

Potrzebujesz:

  • 2 marchewki,
  • parę grzybów mun,
  • garść kiełków,
  • 1/2 cebuli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • garść zielonej strączkowej fasoli,
  • 1 jako
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz
  • papier ryżowy

Marchew zetrzyj na grubych oczkach, fasolę podgotuj i pokrój na drobniejsze kawałki, czosnek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę i sparz, grzyby mun namocz i pokrój w małe kawałki. Wszystko razem wymieszaj dodaj jajko, oba sosy i pieprz. Odstaw, aby sobą przeszło. Na namoczony papier ryżowy (ja użyłam takiego którego nie trzeba moczyć, jest grubszy i ma większe płaty) nakładaj po kupce farszu, zawijaj i smażymy na głębokim oleju.

One Comment

Dodaj komentarz