Bruchetta

Bruchette tą wykonałam razem z A Dupa Rośnie na warsztatach kulinarnych w Danie. Smakowała mi bardzo! Po raz pierwszy spotkałam się z dodaniem do niej octu balsamicznego, który nadał kanapeczkom bardzo fajny posmak. Po każdorazowej wizycie w Danie na warsztatach czuję jak małą mam wiedzę kulinarną i jak wiele muszę się jeszcze nauczyć!

Czas przygotowania: 15 min

Potrzebujesz:

  • 2 długie bułki ciabatty
  • 3 pomidorki
  • bazylię
  • czosnek
  • oliwę z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • sól i pieprz

Bułki pokrój w 2 cm plastry. Podsmaż na patelni na rumiano. Pomidory pokrój na małe kawałki, bazylią posiekaj, czosnek posiekaj wymieszaj z pomidorami. Dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżkę octu. Dopraw solą i pieprzem. Nakładaj na ciepłe jeszcze kawałki bułki 😉