Bezowe markizy z masłem orzechowym

Muszę się przyznać że w pierwszym zamyśle wcale nie miały to być markizy. Chciałam zrobić makaroniki- rozpłaszczyły się podczas pieczenia i zostały markizami.

Czas przygotowania- ok 30 min

Pieczenie- zależy od piekarnika

Potrzebujesz

  • 3 białka
  • 200 g mielonych migdałów
  • 1 szklankę cukru muscovado mielonego
  • masło orzechowe

Białka ubij na sztywno. Następnie dodaj zmielony cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Dodaj mielone migdały, wymieszaj. Nakładaj na papier do pieczenia  i zapiekaj na małym ogniu, aż będą złociste od góry i całkiem wyschnięte. Ja moje piekłam 2 razu pozostawiając potem w nagrzanym piekarniku aby wyschły.

Ja swoje przełożyłam masłem orzechowym  –  Ty swoje przełóż czym chcesz. Masło pojechało do rodziny na Serby- mam nadzieje że smakowało 😉

Dodaj komentarz